hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

IMG 1505@0.5x

De open dag van Doarpskeamer ED in Akkrum op zaterdag 11 september 2021 is een groot succes geworden. De kraampjes met onder andere informatie, Happy Stones en knipkunst werden zeer goed bezocht. Daarnaast was er grote belangstelling voor de workshop schilderen voor kinderen van schilderes Denise Visser. Ook de vrijmarkt is zeer goed bezocht.

Naar schatting kwam zo’n 150 mensen op de open dag af. De sfeervolle omlijsting van het evenement werd verzorgd door Het Cooper Accordeonduo Sieta van der Heide en Anne Kooistra én door het Doarpskeamer Duo Eelco Sixma (drums en banjo) en Lolke Eijzenga. Al met al een feestelijke en gezellige opening van het nieuwe Doarpskeamer-seizoen. Dank zij de vele vrijwilligers werd de dag een succes.

Meer activiteiten

De gemeente Heerenveen organiseerde de eerste cultuurdag in een serie van vijf, die de komende jaren op stapel staan. In Akkrum kregen de ateliers van schilderessen Rens Hoekstra, Isabelle Oppel en kermiste Tiety Koonstra de nodige aanloop. De foto’s van Cor Brouwer en de kleine kunstwerkjes van een 3d-printer stonden centraal in de bibliotheek, die voor het eerst sinds jaren weer op zaterdagmiddag was geopend.

IMG 1517@0.5x

IMG 1484

IMG 1488@0.5x

IMG 1483

IMG 1515@0.5x

Pin It

Zoek op website

September 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

In het nieuws:

Doazen kin wer los!!

IT SIL HEVE EN WOL MEI IN TRY-OUT OP FREED 29 OKTOBER YN DE BUORKERIJ, TERHERNE.
(kaarten binne foar € 10,00 te keap by bakkerij Boonstra yn Akkrum)

Nei 8 kear foar útferkochte sealen yn de winter fan 2020 te spyljen kinne wy, nei in ûnderbrekking fan 1,5 jier, wer op'e planken mei opnij ut stik "Doazen".
"Doazen" giet oer 6 susters, dy't al hiel wat mei inoar belibbe hawwe en noch belibje sille. Yn "Doazen" sjogge we it gewoane deistige famylje-libben yn al syn fasetten: âld sear, Ă´fgeunst, wille, leafde, proaste, mar boppe alles soarch en ferbĂ»nens mei inoar. 
De susters, spile troch Hennie, Joke, Anneke, Nynke, Iteke en nochris Nynke, komme inoar en harren sels gauris tsjin yn dizze prachtige tragy-komeedzje.

Nei de Try-Out sille we op tournee nei de Fryske Krite fan Hoarn op 30 oktober. de Fryske Krite fan Seist op 6 novimber, de Skâns  Gerdyk op 11 maart en de âlde Fryske Krite fan Meppel op 19 maart.

We ha der wer tige nocht oan!!!!!

 

Speurneuzen gezocht

speurneus@3xOp de eerste dag van de herfstvakantie, zaterdag 16 oktober, organiseert  Doarpskeamer ED een speurtocht in het eigen dorp. De speurtocht duurt ongeveer een uur en onderweg worden vragen gesteld. 

Vanaf 15 uur kun je met z'n tweeën of in een groepje starten bij de Doarpskeamer. Jonge kinderen graag onder begeleiding van een volwassene.

Taalspreekuur

abcTaalspreekuur in Doarpskeamer Ed Akkrum

Taal is soms moeilijk. Vooral wanneer je iets moet schrijven. Meestal zijn taalfoutjes niet zo erg. Maar soms moet het gewoon goed zijn. Bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief. Wil je hulp? Kom naar het taalspreekuur van Anne Dykstra.

Lees meer...